Днес оперират пострадалия от ударената от плоча кола на „Хемус”

DenNews.bg
26.01.2016
размер на текста:

Йордан Илиев Снимка: bTV

 33-годишният Атанас, който пострада при падане на бетона плоча от мост на АМ „Хемус” върху движещата се кола на приятелят му Йордан от Дупница, ще бъде опериран днес в „Пирогов”. 33-годишният мъж е без опасност за живота със счупена челюст и рана на гърдите.
Дупничанинът Йордан Илиев заяви пред bTV, че възнамерява да съди пътната агенция заради инцидента вчера. Първоначално той не е разбрал какво се е случило, като помислил, че върху колата е паднал леден къс или висулка.
„Видях, че стъклото е счупено, после видях моя приятел целия в кръв, отбихме, звъннах веднага на 112. Дойдоха бързо поне", разказа Илиев.
Йордан е сигурен, че приятелят му Атанас също ще потърси правата си по съдебен път. Младият мъж от години живее в САЩ, а при прибирането в родината се оказа обезобразен заради безхаберието на държавата. От АПИ вчера признаха, че мостът където стана инцидента не е поддържан от 40 г. с извинението, че няма пари.
Йордан обаче коментира, че премахването на висулките от съоръжението е започнало едва няколко часа след инцидента, „а за това не трябват пари”.
Падналият бетонов блок е с дължина 46 сантиметра и тежи 5 кг. При удара със стъклото и Атанас плочата се е разбила на две, като по-голямата част е останала в скута на пострадалия, а по-малката паднала в краката му.
Както писахме, на задната седалка по време на злощастното пътуване е седяла майка на Йордан Ирана. Двамата държат два магазина за спортни стоки в Евробазара в Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети