Масов отвод на съдии по делото срещу кмета изнасилвач

DenNews.bg
25.01.2016
размер на текста:

Масов отвод на съдии по процеса срещу обвинения в изнасилване бивш кмет Иван Евстатиев доведе до невъзможността делото да бъде разгледано в Окръжен съд-Пазарджик. Отвод са си направили 15 съдии. Само двама са готови да гледат делото, но няма как да сформират тричленен състав, каквото е изискването за въззивна инстанция.
Отказалите се съдии се мотивират с факта, че през годините са работили с обвиняемия, когато е бил прокурор и адвокат и могат да ги обвинят в необективни решения. Делото, на което трябва да бъде решено дали Евстатиев да остане в ареста, бе насрочено за вторник от 14 часа.
Заради отводите обаче председателят на Пазарджишкия окръжен съд Нора Серафимова е прекратила производството и е изпратила делото на ВКС, който трябва да определи равен по степен съдийски състав, но от друг съдебен район.
Миналият вторник районния съд в Панагюрище определи Евстатиев, бивш кмет на Стрелча и Пазарджик, да остане за постоянно в ареста, но от негово име адвокатите му обжалваха пред Окръжен съд.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети