Съдия № 1 в Дупница изправи пред Темида правосъдния министър заради две стаи

dennews.bg
20.01.2016
размер на текста:

Председателят на Районен съд Дупница Ели Скоклева заведе дело срещу министъра на правосъдието, който със заповед иска да отнеме 2 от кабинетите и да ги даде на Районната прокуратура. Делото вече е насрочено във Върховния административен съд и ще се гледа на 5-и април.
В жалбата си Скоклева оспорва заповед, издадена на 28-и октомври миналата година от тогавашния министъра на правосъдието Христо Иванов. С нея той разпорежда 2 от кабинетите на 4-ия етаж, които в момента се ползват за целите на съда, да бъдат предоставени за ползване на прокуратурата за изходящо деловодство и склад за веществени доказателства.
В жалбата си пред върховните съдии Ели Скоклева обръща внимание на факта, че въпросните две помещения се дават на прокуратурата, без да тя да има необходимост от тях и без да е взел под внимание натовареността, числеността и щатната бройка на двата органа. Още повече, че със заповедта си министъра на правосъдието е определил всички разходи по преустройството да бъдат за сметка на съда. Ели Скоклева обръща внимание на факта, че за съдебната палата в Дупница има далеч по-належащи преустройства като изграждането на съоръжения за придвижване на инвалиди, преустройството и обособяване на още килии за пребиваване арестантите. Към момента в съда в Дупница, който обслужва 6 общини и където се гледат и дела на Кюстендилския окръжен съду има само една килия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети