Убийците на Тодор у дома, синът на Чоков на свобода срещу 2 бона

dennews.bg
16.01.2016
размер на текста:

 Окръжен съд - Враца не уважи искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Иван Дамянов и Десислав Дамянов за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца.„ Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Дамянов и Десислав Дамянов за убийството на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца. Те са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 11, вр. чл. 115, вр. чл. 20 ал. 2 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Синът на Ценко Чоков пък е пуснат на свобода срещу гаранция от 2 000 лева. Районен съд-Бяла Слатина не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Мартин Чоков - на 18 години.

Той е беше задържан и привлечен като обвиняем за това, че на 12.01.2016 г. в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на Радослав Илиев от село Галиче (на 19 години), изразяваща се в счупване на тилната кост в дясно– престъпление по чл. 131, ал. 1 т.6 ,т. 7 и т.12 вр. с чл. 129, ал. 1, вр с чл. 28, ал. 1 от НК.

Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност - след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди

Районна прокуратура-Бяла Слатина ще протестира определената от съдът мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 2 000 лева спрямо Мартин Чоков.Това се случи, въпреки, че висши магистрати от Касационна прокуратура бяха изпратени да наблюдават случаите по разпореждане на главния прокурор Цацаров. И двете постановление на съда ще бъдат протестирани от прокуратурата отново.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети