Внучка принуди баба си да се самоубие и пробва да я умъртви

dennews.bg
15.01.2016
размер на текста:

 Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа 37-годишната Росица Н., която е обвиняема за склоняване към самоубийство на родната си баба – престъпление по член 127, ал. 1 от Наказателния кодекс. Днес наблюдаващият делото прокурор поиска от съда налагане на мярка за процесуална принуда – настаняване в клиника на обвиняемата за психиатрично изследване, което Варненският районен съд одобри със свое определение.
37-годишната жена склонила към самоубийство родната си баба заради изтеглен от нея кредит, който внучката похарчила. Бабата изплащала с пенсията си кредита от 10 000 лева, а когато парите свършили, извършителката на престъплението започнала да тормози възрастната жена. Вечерта на 12 срещу 13 януари 2016 г. обвиняемата влязла с нож в стаята на 76-годишната жена, започнала да й крещи да умира. След това заключила старицата в стаята и взела ключа.
В отчаянието си възрастната жена изпила голяма доза с лекарства. После пробвала да се самоубие с нож, като пререже вените си. През цялото време внучката влизала в стаята, за да провери дали баба й е жива.
Когато ножът не помогнал да свърши с живота си, 76-годишната жена забила ножица в гръдния си кош. Сутринта на 13 януари обвиняемата Росица влязла отново в стаята и видяла, че баба й лежи ранена, започнала да я бие и я съборила от леглото на пода. После я заключила отново и напуснала стаята. Около 9 часа стоновете на старицата били чути от нейния внук Деян, който прескочил през балкона и открил баба си ранена.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети