Жена държа труповете на родители си пет дни в дома си

DenNews.bg
14.01.2016
размер на текста:

 60-годишна жена държа труповете на родителите си пет дни в дома си, след като те починали от измръзване, защото къщата не се отоплявала. Покъртителната история от ловешкото село Радюване разказа „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия.
Дъщерята Мария Дишева разказа, че родителите й починали на 6-ти и 7-ми януари, като първо починала 86-годишната й майка, а на следващия ден и баща й, на 87 г. За тяхната смърт Мария съобщава в кметството пет дни по-късно, защото нямала пари да ги погребе веднага, а и защото не знаела какво да направи. Постепенно започнала да ги приготвя за погребението и денонощно ги оплаквала.
Тримата живеели с общ доход от 270 лв., защото след като била съкратена преди 15 г. от аптека Мария не успяла да си намери друга работа, нито да се пенсионира.
По думите на Мария тя не можела да приеме смъртта на родителите си и затова не е съобщила на никого, а и защото искала да вземе последните песнии на родителите си, за да може да плати версеиите им за около 200 лв. и да отдели пари за погребенията им.
Къщата, в която живеят, е неотоплявана, защото имат проблем с комина и не е имало кой да им помогне да нацепят дървата за огрев.
Кметът на селото каза, че ще погребат възрастните хора днес, но никой не е сигнализирал за битовите проблеми в семейството, което е причината за трагичната развръзка. Сега кметът казва, че ще осигури работници, които да оправят комина, да нацепят дърва и да помогнат на жената. Местен бизнесмен пък ще й купи нова печка.
Димитър Милев, който е адвокат, заяви, че Мария, не е нарушила закона с постъпката си, но последващите действия биха могли да доведат до по-сериозни нарушения.
Журналистът Нина-Никол Хамилтън поясни че събира средства в помощ на жената. Всеки, който може и иска да помогне на жената, може да го направи, като дари хранителни продукти от първа необходимост. Всички, които искат да се включат в инициативата, може да го направят до края на седмицата, като се обадят на тел. 0893 66 57 99.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети