Местан седна на последния ред в парламента

DenNews.bg
13.01.2016
размер на текста:

 Сваленият по личната воля на Ахмед Доган бивш председател на ДСП Лютви Местан седна на последния ред в залата на Народното събрание. Това беше най-чаканото събитие от старта на новия парламентарен сезон днес.
Като председател на ДСП Местан седеше на първия ред, от дясната страна на Делян Пеевски. От днес той ще вдига ръка от последния ред, където компания му правят петимата депутати, които последваха Местан след изключването му от всички постове в ДПС и напуснаха партията. Това са Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Айдоан Али, Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов. По тази Георгиева спира да е зам.-председател на образователната комисия.
Мястото до Делян Пеевски, който днес бе преценил да дойде на работа, пък зае Рушен Риза. Той, Четин Казак и Мустафа Карадайъ заемат мястото на Местан като председател на парламентарната група на ДПС. Това бе съобщено от председателя на НС Цецка Цачева, която обяви промяната в парламентарната група на ДПС.
Иначе първото заседание на парламента през 2016 г. започна с декларации на парламентарните групи, в които да се очертаят политическите приоритети през новия сезон.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети