Съдът потвърди доживотната присъда за убийцата на 8-годишната Алекс

DenNews.bg
12.01.2016
размер на текста:

 Доживотната присъда на Атанска Георгиева, убила с особена жестокост 8-годишната Алекс от Поморие, бе потвърдена на втора инстанция. Апелативният съд в Бургас потвърди решението на Окръжен съд, с което Георгиева получи най-тежкото наказание, но увеличи размера на обезщетението, което убийцата трябва да плати на почернените родители – от 130 000 лева на 180 000 лева.
Решението на Окръжен съд-Бургас, на първа инстанция, бе произнесено през месец март миналата година.
Днешното определение на Апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд, като присъдата ще влезе в сила именно след произнасянето на трета инстанция.
8-годишната Алекс беше открито удушена на 10 април 2014 година в Поморие. Ден по-рано то изчезна на връщане от училище в морското градче, а към родителите му бе отправено искане за откуп.
Трупът на детето бе открит в таванското помещение на Атанаска, което се намира точно над апартамента на родителите му.
При последвалото разплитане на зверството стана ясно, че в деня на изчезването си малката Алекс отишла на гости в дома на Атанаска. Жената била ядосана от самочувствието на момичето, но чашата преляла забележка на Алекс, че децата на Атанаска са грозни.
Жената убила момичето като увила главата й в полиетиленови торбички и ги залепила с тиксо.
Атанска първоначално направи самопризнание, но после се отметна от него. Жената обясни, че не е наранявала Алекс, но призна, че е разказала в разпит пред съдия на досъдебното производство как е убила детето.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети