От КРИБ дават награда за главата на убиеца на Антов

DenNews.bg
12.01.2016
размер на текста:

Кирил Домусчиев

 От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) са готови да осигурят награда за откриване на достоверна информация за убиеца на шефа на най-голямата модна къща у нас Александър Антов, който бе убит в петък вечерта близо до дома си в Бистрица. Това заяви Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, пред Нова телевизия.
В понеделник бизнесът излезе с остра декларация, в която настоява за незабавното разплитане на тежкия криминален случай. Ако това не се случи в най-кратки срокове, КРИБ ще поиска оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова.
По думите на Домусчиев, въпреки острата декларация срещу МВР, не искали оставки сега и веднага, а искат първо резултати сега и веднага. "Ако няма резултати, то тогава можем да говорим за последващи искания", категоричен бе Домусчиев.
Според него острите декларации са нещо типично за бизнеса, когато виждат проблеми и когато не се виждат резултати. Той отбеляза като много важни в случая действията на МВР и следващите от тях резултати.
"В продължение на три дни ние бяхме свидетели на едно относително бездействие, което няма как да доведе до резултати", коментира той.
Домусчиев заяви още, че именно МВР министърът е човекът, който трябва да си създаде екип от професионалисти, които да осигуряват тези резултати. "Нормално е ние да се обръщаме към министъра и всички органи, които по някакъв начин биха повлияли или променили статуквото", заяви той.
По думите му е факт, че постоянно има показни разстрели, отвличания, кражби и грабежи и това нещо трябва да спре.
"Изключително единодушно от управителния съвет беше решено да излезем с една такава декларация, защото за да може бизнесът да се развива и да се чувства спокоен в една държава и да инвестира в нея – той иска да има сигурност", посочи Домусчиев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети