Спортната зала в Дупница готова до 15 октомври, Марек пак шампион

DenNews.bg
08.09.2015
размер на текста:

Така изглежда залата в момента.

Всичко, което ще преследва Марек Юнион-Ивкони през новия сезон на НВЛ и Шампионската лига е старото – 5-а поредна шампионска титла, Купата на България и обиграване и натрупване на опит след тежкия жребий и силните съперници в Шампионска лига, срещу които ще се изправят дупничани.
“За повече ни трябват още един двама като Иво Константинов и ще можем да мислим за излизане от групата”, заяви в Пресклуб “България” мениджъра на отбора Людмил Найденов, цитиран от Спортал. Заедно с брат си Найден Найденов, старши-треньор на Марек, продължават по утъпкания вече път, като все още не могат да определят състава, които ще излезе на игралното поле в залата.
Има запитвания за доста техни играчи, но все още нищо конкретно, а тяхната философия е по-опитните да продължат в чужбина, а на тяхно място да се включат млади състезатели, които да израстват в мачовете у нас и в Шампионска лига. Братята са на мнение, че единствено недостатъчното финансиране е пречка отборът да постигне нещо повече от 1-2 победи в Турнира на шампионите, защото у нас има достатъчно добри състезатели, с които да се изгради силен отбор с дълга резервна скамейка. Дупничани са заявили собствената си зала за надпреварата на най-силните в Европа, въпреки че ремонтът в нея още не е завършил. Според Людмил Найденов обещанията на кмета на Дупница са това да стане до 15 октомври, а супервайзора на първия мач ще лицензира залата няколко дни преди старта на 4 ноември. Залата ще разполага с 1500 места, но по-важното е че Марек отново ще се върне при собствената си публика. Найденови изразиха своята благодарност към кмета на Сливница за това, че им е предоставил залата на града и отлични условия за работа и подготовка, но очакват с нетърпение завръщането си у дома.
“Имаме достатъчно състезатели за всички постове и трансфери на играчи в чужбина няма да се отразят на представянето ни”, сигурен е старши-треньорът Найден Найденов. Наставникът се чуди защо все още не е обявена официално датата за началото на първенството в НВЛ и се надява да изиграят два-три мача в НВЛ преди да влязат в Шампионската лига. Тази неяснота според наставника пречи на него и на състезателите да изработят точен план за подготовка. Людмил Найденов сподели, че всяка година разполагат с един и същ бюджет, с който успяват да се справят, но отказа да спомене конкретна цифра. Относно възможността български национали без отбор да заиграят за Марек той отговори така: ”Не знам да има национали без договор, а ако има и искат да ни помогнат, трябва да се съгласят на условията, които предлагаме на всички”. В края на септември Марек ще участва на турнир в Турция като част от игровата подготовка. За съжаление не могат да поканят на такъв турнир у нас добри чужди отбори, докато не завърши ремонтът в Дупница. Залата в Сливница е подходяща, но в града няма хотел за това."

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети