Зам.-кметът Олга Китанова излезе чиста по сигнал на Костадинов за конфликт на интереси

DenNews.bg
07.09.2015
размер на текста:

Зам.-кметът по икономическите въпроси на Дупница Олга Китанова не е в конфликт на интереси, се казва е решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси излез. Сигналът срещу Китанова бе входиран на 19-и май тази година. По него не са установени данни за извършено
нарушение на разпоредбите на ЗПУКИ и след направената проверка конфликт на интереси не е установен, се казва в решението на комисията.
„Нямаше как да бъде по-различно решението на комисията. Казах го още, когато се повдигна темата, че няма нарушение и сега то се потвърждава", коментира днес Китанова.
Сигналът бе подаден от тогавашния председател на Общински съвет-Дупница Костадин Костадинов. Както сме писали, сигналът се отнася за две фирми, като Костадинов посочи закона за местната власт, според когото постът на зам.-кмет е несъвместим с притежанието и управлението на търговски дружества. С проверка в Търговския регистър, тогавашния ОбС шеф е установил, че Китанова е напуснала фирма „Юролийз” на 6 ноември миналата година, а фирма „Мото Про” дни по късно-на 10 ноември, въпреки че е зам.-кмет от 2011 г.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети