Франция подготвя въздушни удари срещу Ислямска държава

DenNews.bg
07.09.2015
размер на текста:

Франция се подготвя за нанасяне на въздушни удари срещу цели на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи президентът Франсоа Оланд. Той обясни, че страната ще извършва разузнавателни полети над Сирия, за да се подготви за нанасяне на въздушни удари срещу обекти на терористичната групировка.
На извънредна пресконференция френският държавен глава говори и за мигрантската криза в Европа. „За всички тези, които вече са пристигнали и са подали молба за убежище – и само за тях – ще действа механизмът за репатриране. Ще бъдат създадени контролни центрове, за да се намира разликата между тези, които идват с друга цел и ние няма как да ги приемем. Ще се извършва идентификация на бежанците за правото им на убежище и за експулсиране на останалите. Ние имаме възможността да правим разликата, т.е. да не даваме право на тези, които не могат да претендират за това“, каза още Оланд.
„Французите са велик народ и винаги в историята са намирали способности да посрещнат мъчениците, преследваните, прогонените“, заяви френският държавен глава. Източник: Нова телевизия
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети