Кметът награди златния кикбоксьор на Дупница

DenNews.bg
03.09.2015
размер на текста:

Състезателят по кикбокс Доброслав Радев бе на посещение днес при кмета на Дупница Методи Чимев. Повод за срещата бе успехът на кикбоксьора, който стана европейски шампион на първенството в Испания. Там българският национален отбор спечели общо четири златни медала, като освен дупничанина, с най-високото отличие се окичиха състезатели от Варна и София. България пък се нареди на 13-то място в генералното класиране по медали, изпреварвайки традиционни сили в кикбокса като Франция, Германия и Босна и Херцеговина.
Доброслав Радев разкри, че най-трудният му мач е бил първият, когато игра срещу унгарски състезател, докато на финала се е справил далеч по-добре.
Кметът Чимев подари на кикбоксьора плакет на общината и книгата „История на Дупница и Дупнишко“. Треньорът в СК Патриот Кирил Чакъров пък изтъкна, че неговият възпитаник се е справил и с допълнителни трудности по време на Европейското в Сан Себастиан. „На финала игра с ангина, отделно от това сваляше и килограми за да влезе в категория. Всички специалисти казаха, че Добри не само е златен медалист, но е и златно момче“, сподели Чакъров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети