Община Дупница приема документи за финансова помощ за ин витро до 17 септември

DenNews.bg
03.09.2015
размер на текста:

17 септември е крайният срок за подаване на заявления за отпускане на финансова помощ за ин витро процедури от община Дупница. Към момента документи са подали 9 двойки, съобщават от пресцентъра на общината.
Както е известно, Дупница е една от първите общини в страната, която започна да подпомага финансово двойки с репродуктивни проблеми – от 2012 г.
От тази година сумата за ин витро процедури в общинския бюджет бе завишена от 15 000 на 20 000 лв. по предложение на кмета Методи Чимев. Всяка одобрена двойка получава по 1 500 лв.
Подадените до 17 септември документи на кандидатите ще бъдат разгледани от комисия от общински съветници, както досега – в пълна дискретност.
"Досега не сме имали двойка без редовни документи и в трите години. Ако двойките с изрядни документи се окажат повече и сумата недостатъчна ще помогнем и на тях, за което съм убеден, че Общински съвет ще ме подкрепи. Все пак тук говорим за хуманен човешки жест", коментира кметът Чимев.
До момента 11 двойки са се сдобили с бебчета след процедури, финансирани от общината. Бройката обаче може да е по-голяма, но всяко семейство само решава дали да оповести новината или не.
В началото на тази година кметът Чимев бе награден от фондация „Искам бебе” с благодарствен плакет за помощта и съдействието на двойките с репродуктивни проблеми.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети