Лидерът на Гиздова махала Калин Георгиев: Случилото се в Горна махала е капан

DenNews.bg
29.09.2015
размер на текста:

Ромският лидер на Гиздова махала Калин Георгиев вече е на свобода, след като прекара в полицейския арест 24 часа. Той бе единственият задържан след масов бой между групи от Гиздова и Горна махали в нощта срещу понеделник.
„Случилото се е капан, целенасочена акция срещу мен”, това коментира днес за DenNews.bg Гергиев. Той има натъртвания и охлузвания, по думите му, от удари с бухалки. „Беше замислено, защото аз отидох само с един приятел, а там ни чакаха Евгени Янев Ладимото и 20-30 души негови хора. Аз отидох като разумен човек – да се разберем да се престане с тормоза над младежите от нашата махала. От много време синовете на Евгени нарочно тормозят нашите момчета, наскоро беше жестоко пребито момче на 15-16 г. Отидох да говорим като хора, а в вместо това ме нападнаха и биха. Свалиха ме на земята, докато бях с гръб. Бяха се подготвили с бухалки, удряха ме и ме ритаха, но явно имам здрава глава щом се разминах толкова леко. Аз и моят приятел бяхме с голи ръце, така че най-вероятно пострадалото момче е ударено от неговите си хора”, обясни още Калин Георгиев.
Както писахме, след удар с тежък предмет в областта на главата е пострадал 34-годишния Любен Димитров, настанен е в тежко състояние в столична клиника.
„Любен е син на Мичата (Димитър Димитров), но не е ударен от нас. Ние нямахме в себе си бухалки или друго. Най-вероятно е ударен в мелето. Аз успях да се обадя на един братовчед и когато той дойде с други от махалата ме намериха на земята, биеха ме 20-30 човека”, разказа още Георгиев.
Според него поводът за случилото се е само „да се покаже кой е по-голям”.
„Евгени нарочно насъсква синовете си срещу нашите младежи, сякаш сме по-долу от тях. Викаха „много си надигате главите”, което означава, че искат да се наложат, да покажат, че са по-големи от нас. Ладимото се има за недостъпен, за много голям. Иска всички да са му чираци, ама няма как. Това е причината”, обясни Георгиев.
В Дупнишката прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на средна телесна повреда. Шефът на полицията Борислав Динев отказа да коментира случая. Разследването продължава.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети