Вишка насмете движението при ГУМ в Дупница

DenNews.bg
29.09.2015
размер на текста:

Множество сигнали от недоволни граждани за затварянето на част от движението в района на кръговото кръстовище при ГУМ са постъпили днес в община Дупница. От там обясниха, че не е постъпвало заявление за създаване на временна организация на движение поради поставянето на билборд от нито една партия, коалиция или инициативен комитет.
Конкретно в случая със затварянето на улицата в посока от бившата Автогара към ГУМ, има издадено разрешително за поставяне на билборд-двулицев, но няма никакво уведомление, че този маршрут ще бъде затворен и се налага временно организиране на движението, информират от пресцентъра на община Дупница. На място служители от Контролното звено са констатирали, че подадените сигнали от гражданите са основателни.
Заради самоволното затваряне на уличното движение в района, и.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова разпореди проверка по случая, информират още от пресцентъра на общината.
От там напомнят, че когато се налага временно или за по-дълъг период от време затваряне на улица, заинтересованите лица са длъжни да уведомят както полицията, също така и общината в срок, за да бъде създадена организация на движение, която да не създава предпоставки за ПТП и за уведомяване на гражданите своевременно.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети