Ромски лидер от Дупница в ареста след масов бой между групи от Горна и Гиздова махали, цяла нощ полицията на крак

DenNews.bg
28.09.2015
размер на текста:

Ромският лидер на най-голямата циганска махала в Дупница Гиздова Калин Георгиев е арестуван късно снощи след масов бой.
В момента полицейското управление в Дупница е окупирано от десетки роми от Гиздова махала, които настояват Георгиев да бъде освободен незабавно, според тях той е пострадал и се нуждае от медицинска помощ.

Калин Георгиев Снимка: Архив


Георгиев е единственият арестуван след като към 23:30 часа снощи в района на площада на ул. Орлинска, известен като Цигането, избухва конфликт между младежи от Горна и Гиздови махали.
Над 4 часа отне на душнишката полиция потушаването на масово сбиване.
Първоначално конфликтът, избухнал между младежи от двата квартала, но в последствие и двете страни повикали на помощ свои близки и познати. Така на кръстовището на улиците „Драгой болярин” и „Бабуна планина” се изсипват групи, които пък преди това били на две различни сватби.
Голяма част от участниците в конфликта са били в нетрезво състояние. 34-годишен мъж е пострадал сериозно, след като бил ударен с твърд предмет по главата. Той е закаран за лечение в столична клиника. Там също към момента са се събрали десетки негови близки.
Напрежението в района на инцидента е потушено едва около 3 часа. Множество участници и свидетели са разпитани в РУ Дупница, работата по изясняване на случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети