БЧК стартира дарителска кампания за бежанците

DenNews.bg
25.09.2015
размер на текста:

Българският червен кръст стартира дарителска кампания за набиране на средства в помощ на бежанците. Тя е в отговор на международния апел на Движението на Червения кръст и Червения полумесец за насърчаване на солидарността и съпричастността на гражданите и за хуманно отношение към мигрантите, под надслов „Да спрем безразличието. Да защитим хуманността." - #Protect Humanity.
Новата кампания е в отговор на растящия брой на хората, търсещи убежище в Европа и излагайки себе си и семействата си на рискове, свързани с трафик, дискриминация и прояви на ксенофобия.
Всеки желаещ да окаже финансова подкрепа може да изпрати SMS на номер 1466 (на цената на 1 лв. за абонатите и на трите мобилни оператора), да се обади на телефон 0900 5 12 55 (за абонатите на Виваком), да направи онлайн дарение на сайта на БЧК или да дари по банков път на откритата банкова сметка:

BG06UNCR76301000030265

UNCRBGSF

УниКредит Булбанк АД

Инициативата, към която се присъединява и Българският Червен кръст, цели да събере гласове чрез онлайн петиция. Всеки, който желае, също може да изрази своята съпричастност, като подпише петицията на официалната страница на Международната Федерация на Червения кръст/Червения полумесец: www.ifrc.org/protecthumanity.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети