Убиец намали доживотна присъда със самопризнания

DenNews.bg
25.09.2015
размер на текста:

Убиец, заклал жена с 18 удара с нож, намали първоначално постановена му доживотна присъда до 20 г. затвор, използвайки дадената от закона възможност да направи пълни самопризнания.
20-годишната ефективна присъда за 45-годишния Мариян Юруков, убил 45-годишната Соня Наумова от с. Виево, бе постановен от Окръжен съд-Смолян.
На подсъдимия е било наложено наказание доживотен затвор, но тъй като той признал всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт, делото е проведено по съкратеното съдебно следствие. В този случай, съгласно НПК наказанието доживотен затвор следва да се редуцира на 20 години лишаване от свобода, каквото е и окончателната присъда на окръжните магистрати.
Убийството е било извършена на 7 февруари тази година към в с. Виево, като Мариян нанесъл 18 прободно - порезни наранявания с нож в областта на гръдния кош и една порезна рана на лявата мишница на Соня. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата, изпитала изключителни страдания от нанесените й първи удари до настъпването на нейната смърт, която й е причинена с особена жестокост, категорични са от обвинението. След убийството, Юруков избягал в близката гора, носейки със себе си ножа, с който е убил Наумова. От мобилния си телефон се обадил на свой познат и му казал, че е убил Соня и възнамерява да се обеси. След това обвиняемият Юруков се обадил на тел. 112, представил се с двете си имена на дежурния оператор и съобщил, че е убил Соня Наумова и той се е наръгал, тъй като не иска да живее повече. Докато операторите на тел.112 и дежурният от МВР поддържали разговора с Юруков по телефона, полицаите успели да го издирят в гората и го заловили.
Наказанието на Мариян Юруков е наложено да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор, като осъденият ще трябва да заплати и разноските по делото възлизащи на около 2 400лв. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети