Енергийният министър връчи на кмета Чимев чек за над 700 000 лв.

DenNews.bg
02.09.2015
размер на текста:

Община Дупница е сред отличниците на Норвежката програма и сред първите, които получават финансиране. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на посещението си в Дупница днес. Повод за визитата й, е спечеленото от общината финансиране за енергийна ефективност на 6 училища, две детски градини и общинската болница. След среща с кмета на Методи Чимев в неговия кабинет, двамата посетиха две от училищата, които ще бъдат финансирани.
"За нас е голяма радост, че от общината ни включиха в този проект и с нетърпение ние очакваме реализацията. Все пак икономиите, които ще реализираме ще ни помогнат за строежа на ученическия стол за хранене. Благодаря на кмета Чимев за това, че винаги ни е помагал и продължава да помага. Аз от 18 години съм директор тук и сега ще имаме възможност да реализираме строежа на стол, която е идея от години. Икономиите ще ни помогнат много”, коментира директорът на ОУ "Евлоги Георгиев" Румяна Гиргинова.


От своя страна министър Петкова поздрави Чимев за отличната работа и подборът на обектите за финансиране. „Знам, че от години опитвате да осигурите финансиране за болницата. Вече парите са осигурени. Ще дойда пак след реализацията на проекта", каза тя.
Петкова връчи и символичен чек на кмета със сумата, която ще получи община Дупница. Двамата посетиха и СОУ "Св.Паисий Хилендарски".
Както писахме, преди две седмици кметът на Дупница Методи Чимев подписа договор с Министерството на енергетиката за сумата от 372 159 евро, с които ще се осигури газификация на 9 общински обекта: ОУ "Неофит Рилски", ОУ "Кирил и Методий", ОУ "Климент Охридски", Гимназия "Христо Ботев", СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОДЗ "Таушаница", ОУ "Евлоги Георгиев", детска ясла "Пролет" и МБАЛ "Св.Иван Рилски".
По-голямата част от сумата е за общинската болница, а именно 200 000 евро. За болницата се предвижда основен ремонт, какъвто не е правен от 60 г.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети