От 1 октомври КНСБ отваря трапезария за 17 бедни в Дупница

DenNews.bg
18.09.2015
размер на текста:

От 1 октомври в Дупница ще бъде разкрита обществена трапезария за социално слаби и нуждаещи се от подкрепа. Безплатен обяд през зимата ще се възползват 17 души. Те трябва да подадат необходимите документи в Регионалния съвет на КНСБ -Дупница, най късно до 12:00 часа на 29 септември.
Съвместната инициатива на КНСБ и Благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов” се осъществява повече от 15-а година, като тази зима ще обхване 247 нуждаещи се в 13 населени места в обособени трапезарии -ресторанти, столове, клубове, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания.
За трудно подвижните и болните на легло потребители е осигурен транспорт за предоставяне на услугата по домовете, със съдействието на Домашен социален патронаж. Потребителите ще получават безплатна храна всеки делничен ден, която включва: с Целта е през тежкия зимен период да се осигури подкрепа на най-уязвимите групи от населението, на територията на общините, в които са разкрити общесвени трапезарии.
Постоянно действаща комисия, с представители на Регионалния съвет на КНСБ и Дирекциите „Социално подпомагане” ще координират организацията и осъществяването на всички дейности по програмата и ще извършват подбор на потребителите, които следва да отговарят на следните условия:
-Лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход, съгласно чл. 9 от ППЗСП;
-Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
-Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/;
-Скитащи и бездомни лица.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети