99 социално слаби от община Дупница ще имат топъл обяд

DenNews.bg
17.09.2015
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев подписа нов договор за социалната услуга „Обществена трапезария”, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Така се осигурява топъл обяд за 99 души за периода от 1 октомври до 31 декември тази година.
Желаещите да ползват услугата могат да подават документи от днес до 28 септември в деловодството на общинска администрация. Право на кандидатстване имат лица и семейства, получаващи месечно подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни деца и възрастни.
Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител Дирекция „Социално подпомагане” Дупница. Услугата ще се предоставя, както и досега от „Домашен социален патронаж”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна храна.
Дупница е една от много малкото общини в България, където едновременно се работи по няколко проекта за изхранване на социално слаби хора. В момента 80 души получават храна всеки ден, а успоредно с това, отново от октомври, започва и реализацията на трета услуга спечелена от общината, а именно безплатното изхранване на ветерани от войната, военноинвалиди, военно пострадали.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети