Община Дупница и университетът в Ниш с договор за партньорство

DenNews.bg
17.09.2015
размер на текста:

Община Дупница и вторият по големина университет в Сърбия –този в Ниш сключиха договор за партньорство, който дава възможност за кандидатстване със съвместен проект на програмата за трансгранично сътрудничество.
Проектът предвижда ремонт на стадион «Бончук» в Дупница и ремонтни дейности по спортните съоръжения в Ниш.
Договорът бе подписан в Дупница. За община Дупница подпис положи зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова, а от гостите – Ненад Сторивич (на снимката вляво) от факултета по спорт и физическо възпитаните в сръбския университет. «Проектът включва извършване на ремонт на стадиона, което включва дренаж, нова настилка, поливна система, ремонт на съблекални и други. Предвидено е и съвместно откриване на ремонтирания «Бончук». Общият бюджет е почти 600 000 евро и е разпределен почти по равно според дейностите. Най-важно бе намирането на партньор и след като вече имаме официален такъв, продължаваме с работата по документацията», обясни Китанова.
Разглеждането на документите от управляващите органи ще стане през януари и февруари догодина. «Тук е по-лесно с избор на изпълнители, така че през идното лято ще бъдат извършени дейностите, които са предвидени за „Бончук” и от следващото първенство Марек ще играе на един модерен стадион», заключи Китанова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети