Арестуваха Босия и Дудев пред парламента

DenNews.bg
16.09.2015
размер на текста:

Николай Колев-Босия и Дончо Дудев бяха арестувани пред парламента тази сутрин, след като отказаха да се съобразят с ограниченията, поставени пред протеста им. Въпреки засиленото полицейско присъствие в тяхна чест, те успяха да хвърлят яйце към отиващ на работа депутат, съобщава Нова телевизия.
Днешната акция е продължение на протеста от миналата седмица. За днес обаче разрешението на общината за протеста указва, че той не можеше да се проведе пред служебния вход на НС, а в градинката пред Софийския университет.
„Полицията се опитва да ни спре да изразим гражданския си протест. Взеха ни личните карти, пишат протоколи", заяви пред Нова телевизия Дончо Дудев минути пред да бъде отведен.
„На идиотски заповеди няма да се подчиня", заяви Николай Колев. „Не замерям сградата на НС, замерям депутатите", добави той.
Двамата протестират заради КТБ, нередностите в сектор „Енергетика", избирането на Мая Манолова за омбудсман, закона за референдумите.
Босия вече два пъти е изправян пред съда заради замеряне на депутати с домати. И двете решения са в негова полза, като според съда той е в пълното си право да изразява така гражданския си протест.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети