Дупнишките села Блатино и Палатово единствени без кандидат-кмет на ДПС

DenNews.bg
15.09.2015
размер на текста:

Дупнишките села Блатино и Палатово се очертават като последна крепост чиста от магията на ДПС-агитацията. Само там партията не е намерила сподвижници и няма да излезе със свои кандидати за кметове.
Както писахме, в Дупница ДПС се съюзи с Обединена социалдемокрация и ще излезе на избори под името коалиция „Дупница”, като кандидат-кмет за общината е бившият градоначалник Атанас Янев.
От издадените до момента регистрации от Общинската избирателна комисия селата Червен брег и Самораново се очертават като рекордьори по мераклии за кметове – по 15 партии и коалиции са заявили, че ще участват в кметската надпревара там. Надпреварата в двете села се очертава по-оспорвана от тази за общински кмет - до момента участие в изборите за кмет на Дупница са заявили 9 партии и коалиции и независимия Иван Ибришимов.
Седем партии – Партия на Зелените, БСП, ГЕРБ, АБВ, Движение 21, Български демократичен център (преди Лидер) и Нова алтернатива ще излязат с кандидати за всяко село.
В Червен брег кандидати ще има и от Реформаторски блок, коалиция „Дупница”, НДСВ, ЕНП, „Целокупна България” с представител за общината общинския съветник Методи Стойнев, ВМРО, коалиция Народен съюз, представляван от общинския съветник Вергил Кацов и ОДБ, представляван от общинския съветник Костадин Костадинов.
В Самораново партиите се повтарят без ЕНП, но там инициативен комитет издига Михаил Севдин за независим кандидат-кмет.
В Бистрица, Крайници и Яхиново кандидати ще издигнат 14 партии. В Джерман в битка влизат 12 партии, а свой кандидат издига и местната коалиция ПК Екогласност-ПП Българска социалдемокрация. Коалицията ще се бори за кметския пост и в Тополница. 11 са кандидатите в Тополница, а по 10 са в селата Баланово, Дяково и Пиперево.
В Блатино наред с осемте партийните кандидатури на избори отива независимият Димитър Дудин.
Най-късичка се очертава бюлетината в Палатово, където кандидатите са осем.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети