Пет са вече жертвите на катастрофата между две коли и военен бус

DenNews.bg
15.09.2015
размер на текста:

Пет са вече жертвите на тежка катастрофа между два леки автомобила и военен микробус на мост над железопътен прелез в Плевен. Двама от тежко ранените са починали през нощта в реанимацията на болницата в Плевен. Други трима загинаха на място в тежкия инцидент. Четирима от загиналите са пътували с военния бус.
Лечението на трима пострадали продължава в УМБАЛ"Д-р Георги Странски" в Плевен, те са без опасност за живота. Катастрофата стана на вчера следобед на изхода на Плевен в посока Русе. По еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувало възрастно семейство - мъж и жена. Зад тях се движел военният микробус. Пътят е стеснен, тъй като е в ремонт. Според разследващите, шофьорът на микробуса предприел рисковано изпреварване. Насреща, обаче идвала друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж. На място загинал неговият спътник, който бил на предната седалка.
След подаден сигнал от Спешния център в Плевен тръгнала линейка. По пътя, обаче тя е била ударена от друг лек автомобил. Линейката се завъртяла и се ударила в стълб. При удара лекарката е с два счупени крака и фрактура на ръката, а шофьорът е с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. Вече не е с опасност за живота.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети