Ексградоначалникът на Дупница Атанас Янев се регистрира официално за кандидат-кмет от ДПС

DenNews.bg
14.09.2015
размер на текста:

Бившият градоначалник на Дупница Атанас Янев влиза в кметската битка като кандидат на ДПС. Той е получил официална регистрация в Общинската избирателна комисия вчера, като зад кандидатурата му стои коалиция „Заедно за Дупница”, в която влизат ДПС и социалдемокарти.
„Не ме интересува кой какво ще каже, интересува ме в Дупница да влязат пари и да има работа”, така Янев отговори на въпроса на DenNews.bg дали няма да спомогне за засилване на позициите на ДПС в Дупница, заявка за което бе дадено с изкуственото налагане на депутат от партията от Кюстендилска област в лицето на Александър Методиев- Бат Сали, въпреки слабия резултат – недостатъчен дори за избор на общински съветник.
 

„Не, не членувам в партия от 1992 г. Дотогава бях член на БКП,

 

но то не можеше и по друг начин, щом бях директор 17 г.”, така Янев отговори на следващия ни въпрос – дали е член на ДПС.
„Все пак кметските избори са мажоритарни. 4 г. бях кмет, ако хората са доволни ще гласуват за мен, ако не са доволни няма да гласуват. Имаше и други партии, които искаха да влязат в коалицията, но се отказаха. Трябваше ми една парламентарно представена партия. Като се замислиш – няма как да е БСП, нито ГЕРБ, нито Атака... В моя мандат се направиха много неща. Не съм ходил в парка от 3 г., но се надявам направеното там да стои и да се пази”, каза още Янев.

 

То без дългове, няма как да стават нещата – това е отговорът му за дълговете – 19.9 милиона лева, оставени в наследство след мандата му,

 

който пък ще се запомни с откриването на парк „Рила” като „най-хубавия не само в България, но и в света” и с налагането на скандалните Братя Галеви като консултанти на местната власт и кметове в сянка.
„Има индикации, че може да направим отново много неща, дори без дългове. Искам да донеса пари, хората да имат работа и да са щастливи”, категоричен е Янев.
Той опроверга спомените ни, че в края на мандата си през 2011 г. обяви, че повече няма да се занимава с политика. „Не помните добре. Казах, че няма да се кандидатирам за следващия мандат. Сега мисля, че има какво да направя”, добави Янев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети