Защо в ОбС-Дупница днес не хапнаха шоколадови бонбони?

DenNews.bg
14.09.2015
размер на текста:

Методи Чимев с Томислав Дончев на откриването на кампанията на ГЕРБ вчера.

Вместо да се поздравим и да благодаря за добрата съвместна работа между Общинска администрация и Общински съвет, която е в основата на наградата „Кмет на годината”, аз съм принуден да коментирам друга тема. Това каза, след провалената заради липса на кворум сесия на местния парламент, кметът на Дупница Методи Чимев. А приготвените от него две кутии с шоколадови бонбони останаха недокоснати.
Както писахме, градоначалникът получи наградата „Кмет на годината” в категорията „Пълноценна жизнена среда”, което нареди Дупница на първо място по този критерий сред всички средни общини – с население до 50 000 жители в страната.
„Исках да благодаря на съветниците за съвместната ни работа. Този приз може да е малък за някой, но за мен е голям, защото е признание за работата на Общинска администрация и Общински съвет. Ако ние, кмет, администрация и ОбС, не работим добре този приз нямаше да го има. Исках да благодаря, но сега съм малко разколебан. Всеки има право на изява, на трибуна, но не бива личното его да стои над интересите на гражданите. По-мъжкарското е да се извиниш, ако си допуснал грешка, а не да търсиш под вола теле. Това не са хора, които имат право да решават съдбата на общината”, коментира той, визирайки съветниците, които бойкотираха днес заседанието на което трябваше да бъде гласувано решение, необходимо за кандидатстване за европейско финансиране до 2 милиона евро за селата.
„На предишната сесия станахме свидетели на разнобой, а днес поведението стана още по-нагло и безцеремонно. Направили сме всичко възможно, всичко което трябва, всичко необходимо. Това са единствените заявления от земеделски производители и упреците нямат място”, добави Чимев. Както писахме, по думите на председателят на ОбС Станислав Павлов има производители, които искат да участват в проекта, но не са имали информация за това.
„Дано поне някой не спи спокойно. Лошо е, че преди избори не се случват чудеса, а пълни глупости. Политиката трябва да се загърбва, когато става дума за интереса на хората”, каза още Чимев.

Днес той потвърди и новината, че ще се кандидатира за втори кметски мандат. Номинацията му е официално представена на националната конференция на ГЕРБ в столицата вчера. С нея партията даде старт на предизборната кампания. Припомнете си и другите кандидат-кметове на ГЕРБ за региона.


Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети