Акушерката, пребила новородено, е посягала и на други деца

DenNews.bg
11.09.2015
размер на текста:

Акушерката Емилия Ковачева, която в края на април преби новородено бебе в столичната болница "Софиямед", е посягала и на други деца. Това стана ясно в Софийския градски съд днес. Магистратите отхвърлиха искането на Ковачева да бъде освободена от ареста, където се намира по обвинение за опит за убийство на новороденото.
Съдебният състав прие, че в момента няма нови обстоятелства, които да са причина за изменение на мярката за неотклонение. Заради това, че представлява обществена опасност, Ковачева остава в ареста, мотивира се още съдът.
Прокуратурата определи акушерката като изключително агресивна личност и отбеляза, че преди инцидента няколко пъти е нанесла побой и на други деца.
Според експертизата по делото тя е в добро психическо състояние и е осъзнавала постъпките си.
Според нейната защита разследването се води некоректно и едностранчиво, Ковачева била подложена на стрес, защото е била поставена дълго време "в робски условия на труд".
В съдебната зала акушерката помоли да я освободят, за да бъде вкъщи с детето си. Адвокатът й твърди още, че записите, които показаха как акушерката бие новородено бебе в столична болница, са мъгляви и неясни и вещите лица не могат да заключат, че на тях е именно Ковачева.
Ковачева бе задържана в края на април, след като новородената Никол беше приета с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота в болница "Токуда". Бебето беше докарано от "Софиямед", откъдето след дежурството на Ковачева дежурния лекар установил, че бебето е с много тежко състояние.
Днешното решение на съда може да бъде обжалвано. Източник: Нова телевизия, Дарик
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети