Софиянец и 8 рилчани са заразени с бруцелоза

DenNews.bg
07.08.2015
размер на текста:

Още 8 жители на община Рила са заразени с бруцелоза, съобщиха от областната администрация преди минути. С тях заболелите към момента стават 21.

Има още един човек, който доброволно се е изследвал и също е показал положителни стойности. Той е жител на София, но признава, че е консумирал млечни продукти  домашно производство на стопанство в град Рила.
 

За изследване днес са изпратени нови 145 проби от хора. С тях общият брой на взетите проби от жители на територията на Община Рила е 273.

 

Периметърът на изследване от бруцелоза в Рилското корито се разширява. Проби ще се взимат и в село Смочево, Община Рила по лично настояване на кметския наместник Василка Николова.

 

Вчера бяха взети общо 368 кръвни проби от всички едри, дребни преживни и еднокопитни животни на територията на гр. Рила. Днес от РЗИ потвърдиха пред Областна администрация, че всички те имат отрицателни стойности. В момента се изследват днешните 208 проби от животни.

Въпреки, че изпращането на проби продължава, от Инфекциозна болница в гр. София съобщават, че Лабораторията по особено опасни инфекции няма капацитета да обработи големия брой проби, които бяха взети от хората вчера. Затова за тях все още няма данни към момента.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети