Македонски спецчасти арестуват членове на ИД

DenNews.bg
06.08.2015
размер на текста:

Македонската полиция днес извърши мащабна антитерористична операция в няколко градове на страната. Претърсиха се обекти в Скопие, Струга, Куманово, Тетово, Гостивар.
Операцията бе за задържане на членове и сподвижници на Ислямска държава, съобщава агенция МИА, позовавайки се на информация на говорителя на македонското МВР Иво Котевски.
Лицата, които се издирваха, са заподозрени за участие в паравоенни формации в Сирия и други конфликтни райони на света. Задържат се и лица, които са вербували македонски граждани за участие във войната в Сирия.
В операцията са се включили и специалните части на Македония. В късния следобед бе съобщено за общо 9 арестувани членове на ИД. 
Част от задържаните при днешната антитерористична операция са закарани на разпит в Наказателния съд в Скопие, предаде македонското електронно издание Република.
Засега в съда били транспортирани десетина задържани. Очаква се техният брой да се увеличи.
Припомняме, в началото на май месец, именно в дните на най-масови протести срещу правителството на Никола Груевски, македонските спецчасти проведоха мащабна операция в Куманово срещу терористична група. По време на операцията имаше загинали, населението беше евакуирано, разрушени бяха домове, но след това бяха изказани редица съмнения по отношение на основанията на службите.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети