Общината се бори за безплатен обяд на 40 дупничани

DenNews.bg
05.08.2015
размер на текста:

Кметството в Дупница е единствената обществена структура от страната, която кандидатства пред Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно почивно дело" за осигуряване на безплатен обяд за ветерани от войната, военноинвалиди, военно пострадали. Всички останали кандидати са частни фирми."Кандидатстваме за максимално допустимата бройка от 40 човека. Това, че сме единствената община-кандидат, говори красноречиво за социалната ни политика. Участваме за подобни услуги за населението винаги, когато има такава възможност", лаконичен бе градоначалникъ инж.Методи Чимев.
Ако Община Дупница успее да си осигури финансиране, то ще продължи изпълнението на тази услуга. Проектът, спечелен от кметството преди 2 години изтича през октомври. Храната се приготвя от домашния социален патронаж.
40-те дупничани, възползващи се от безплатния обяд бяха определени от Министерство на отбраната. Ако Община Дупница бъде одобрена от Агенцията, то хората отново ще бъдат утвърдени и посочени от военното министерство.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети