Дупница преизпълни заложените приходи от данък МПС

04.08.2015
размер на текста:

Отчетът за изпълнението на бюджета за първите шест месеца на годината бе внесен в Общинския съвет на Дупница от градоначалника Методи Чимев.
Подробната справка касае само собствени приходи и дейности, като общата сума е 3 757 954 лева. Сравнено със същия период на миналата година, сега събраните пари са с 385 164 лева повече. Припомняме,че годишният план за тази година е 7 404 000 лева, а събраните до момента средства представляват 51 % изпълнение от цялата сума.

Наблюдават се интересни подробности в отчета. Преизпълнени са драстично планираните приходи от данък МПС. При заложени очаквани приходи в размер на 560 000 лева, постъпленията са 771 421 лева. Драстична е разликата и при данък недвижими имоти, където при заложени 270 000 лева, налице са 356 066 лева. Преизпълнение има и при приходите от наеми на земи и терени, като при очаквани 155 000 лева, в общинската хазна са влезли 267 000 лева.

"Това е най-добрият реален приход за полугодие за последните 6 години, а може би и преди това. Ето защо вярвам, че в края на годината може за първи път Община Дупница ще има преизпълнение на местните приходи, което разбира се ще даде възможност за реализирането на повече дейности.
Искам да напомня, че по време на обсъждането на бюджета през месец февруари и дебатите в Общински съвет по искане на някои съветници планът за приходите бе драстично завишен, което обаче ни стимулира да работим още по-сериозно
и както виждате, да преизпълним завишените очаквания. Използвам възможността да благодаря на всички наши съграждани и фирми за коректността по изпълнението на задълженията си към Община Дупница“, коментира инж.Методи Чимев.

Той посочи, че кметският екип продължава да е длъжник на хората в града и селата. „Простираме се според чергата и затова някои намерения се отлагат. Но по-големите приходи ще ни позволят да разкрием повече дейности по облагородяването на града и селата", заяви Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети