Разследват двойно убийство във Варненско

DenNews.bg
03.08.2015
размер на текста:

Окръжна прокуратура във Варна образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство на двама души - престъпление по член 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс.
Това стана, след като трупове на мъж и жена бяха намерени в село Гроздьово около 19 ч в неделя. Кметът Николай Облаков. Той уточни, че не знае подробности по случая, но потвърди, че името на мъжът е Ангел, по прякор Диверсанта, роден през 1957 г. Той е българин с добро име в селото, баща на двама сина, заяви селският управник. За убитата жена кметът нямаше никаква информация.
От полицията във Варна съобщиха, че е получен сигнал от Спешна помощ, че в землището на с. Гроздьово има простреляно лице. Незабавно на мястото е изпратен автопатрулен екип, който установява, че на предна дясна седалка в спрян лек автомобил има тяло на простреляна жена, а до автомобила има прострелян мъж.
Медицински екип на Спешна помощ констатирал смъртта на двете лица. Установена е самоличността на лицата – мъж на 57 г., от с. Гроздьово, който е и собственик на автомобила и жена на 44 г., от с. Иваново, обл. Русе. На местопроизшествието е намерен пистолет с неустановени марка и модел.
Убитите са имали интимни отношения. П.В е несемейна, с едно дете, а мъжът - семеен, с пълнолетни синове. Телата на двамата са предадени за аутопсия.
Предстои изготвянето на балистични и съдебно-медицински експертизи, както и преценка, и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценява точната квалификация на извършеното деяние.

До трагедията се стигнало след скандал - съпругата на Диверсанта се прибрала и го заварила с другата жена, разказват хора от селото. Ангел и любовницата му излезли от къщата. Малко по-късно двамата се скарали и той я застрелял, а след това гръмнал и себе си, предполагат местните.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети