Иззеха наркотици и оръжие от хижа „Ловна” на Коко Клисарски, арестувани са мъж и жена

DenNews.bg
26.08.2015
размер на текста:

Наркотици и оръжие, както и заготовки за производство на дрога са иззети при полицейска акция в стопанисваната от дупнишкия наркобос Коко Клисарски хижа „Ловна”.
Хижата в землището на Сапарева баня се превърна във втори дом на 56-годишния Клисарски след излизането му от затвора. 1


При операцията, проведена от дупнишката полиция, са иззети високорискови наркотични вещества – над 14 килограма канабис, МДМА – 0,421 кг, амфетамин – 0,872 кг, както и 1,400 кг вещества с неустановен все още вид, множество съдове и течности, благоприятстващи производството на синтетична дрога.
Иззети са и две ловни пушки, пистолет „Макаров“ със заличени номера и 174 боеприпаса от различен калибър. Процесуално-следствените действия са осъществени под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура.
Задържани с полицейска заповед са 30-годишна жена от София, която е била гост в хижата, и 38-годишен мъж от Дупница с инициали К.В. Той е бил нает на работа в хижата, известен е на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е. Срещу двамата задържани са започнати досъдебни производства в РУ Дупница, мярката на задържаната жена е удължена днес на 72 часа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети