ЦИК ще реди служебно Общинската избирателна комисия в Дупница, заради претенции на ДПС

DenNews.bg
26.08.2015
размер на текста:

Вуковски ( най-отпред) прекара няколко години под крилото на Христо Ковачки в Лидер. Снимка: Архив

Заради претенции на ДПС, в лицето на бившия шеф на КАТ-Дупница Николай Вуковски, Общинската избирателна комисия ще бъде разпределена служебно от ЦИК.
Консултациите между представители на политическите партии, които се проведоха вчера в присъствието на кмета Методи Чимев и главния секретар на общината Невена Манова, приключиха без споразумение.
Още в началото на срещата Вуковски категорично заяви, че партията иска зам.-председателското място в ОИК и няма да отстъпи от него. Това, разбира се, не бе подкрепено от другите партии.
Иначе Общинската избирателна комисия в Дупница ще бъде от 11 души, от които председател, зам.-председател и секретар и 8 членове.
Припомняме, че въпреки слабия резултат на парламентарните избори в Дупница и областта, ДПС вкара депутат от избирателния ни район в лицето на Александър Методиев – Бат Сали. Това доведе до масови протести в Дупница и Кюстендил, но не и до оттеглянето му или законови промени, които да гарантират, че подобна несправедливост и математически абсурд няма да се повтори на следващи избори.
Желанието на ДПС да се наложи в област Кюстендил, въпреки липсата на турски общности в региона и подкрепа за партията, се потвърди с позицията на партията на вчерашните консултации.
Припомняме, че Николай Вуковски бе шеф на КАТ-Дупница, когато гръмна скандал с кражбата на луксозно БМВ Х 5 от двора на полицейското управление в Дупница. Той излезе в пенсия точно няколко дни преди да бъдат обявени дисциплинарните наказания след проверка от страна на МВР, включително и наказание за тогавашния шеф на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Георги Джоглев.
След това Вуковски замина за САЩ, а след завръщането си се включи в кметската надпревара в Бобошево през 2011 г. Тогава той бе кандидат на партията на енергийния бос Христо Ковачки ПП Лидер. На изборите Вуковски събра 305 гласа, класирайки се на трето място след победителя Крум Маринов от БСП и бившия кмет Димитър Сотиров от ГЕРБ.Вуковски влезе като единствен представител на ПП Лидер в ОбС-Бобошево, а и към момента името му фигурира на официалната страница на партията, като съветник от Лидер.
След около 2-годишен престой под крилото на Ковачки Вуковски се пренасочи към ДПС, чиито лидер в Дупница е от 2013 г.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети