12 дупнишки села ще си избират кмет

DenNews.bg
18.08.2015
размер на текста:

Жителите на 12 села в община Дупница ще изберат кмет на кметство на предстоящите местни избори на 25 октомври.
Съгласно параметрите в Изборния кодекс това са селата Крайници, Червен брег, Яхиново, Самораново, Бистрица, Джерман, Баланово, Дяково, Блатино, Пиперево, Палатово и Тополница.
В селата Дяково, Блатино,Пиперево, Палатово и Тополница на изборите през 2011 г. не се проведе избор за кмет на населеното място, тъй като такъв се провеждаше в населени места с над 350 души население. Последната промяна в закона дава възможност селата с население над 100 души да избират кмет на населеното място.
Днес кметът Методи Чимев насрочи консултативната среща с партиите за предстоящите местни избори. Тя ще се проведе на 25 август от 15 часа в Кръглата зала в сградата на общината. Поканите до всички партии са изпратени, а следващата седмица те трябва да излязат с предложения за състава на Общинската избирателна комисия. Съгласно решението на ЦИК от 9 юни тази година, разпределението на комисията от 11 човека е в състав – 4 от ГЕРБ, 2 от БСП, 2 от ДПС, и по един от Реформаторски блок, Патриотичен фронт и ББЦ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети