Сдружение „Заедно за Дупница” на Методи Стойнев отива на избори с листа за общински съветници

DenNews.bg
13.08.2015
размер на текста:

Общинският съветник Методи Стойнев повежда гражданско сдружение „Заедно за Дупница”, което ще се яви на местните избори с листа за общински съветници. Идеите на сдружението бяха представени тази вечер от Стойнев на среща с граждани.
„Основната идея е да се съберем хора професионалисти, почтени хора. Всеки, които иска да се присъедини към нас може да го направи, тъй като листата все още не е подредена, а ни се иска да има вътрешна конкуренция преди да подредим местата. Водещото е да са свестни хора, които са готови да работят за града и общината, да са отговорни и качествени хора. За съжаление, качествените хора странят от политиката, но кой друг, ако не точно те могат да правят нещата правилно, така че ги призовавам да бъдат активни”, обясни Стойнев и добави, че офисът на сдружение „Заедно за Дупница” ще бъде в киното в Дупница, старият офис на „Атака”. „От понеделник там постоянно ще има човек, който ще посреща гостите и съмишлениците ни”, уточни още Методи Стойнев.


Сдружението ще се яви на изборите с регистрацията на партия Целокупна България, обясни още той. „Такъв е законът – нужна е партийна регистрация, разбира се, има и възможност за издигане на независим кандидат за кмет и независим общински съветник с подписи, но за листа е нужна партийна организация. Избрахме този вариант, тъй като това е партия, близка до нашите виждания, която не се е дискредитирала. Даваме сигнал към обществени организации и нови лица, че сме отворени за дебати”, посочи още Стойнев.

 

„Заедно за Дупница” ще издигне листа за Общински съвет, но не и за кмет на града. Няма да подкрепя и конкретен кандидат за градоначалник – това всеки ще стори по съвест,

 

Обясни още Стойнев, обещавайки позитивна кампания. „Няма да атакуваме другите кандидати, защото целта ни е по-доброто за града и общината”, посочи още той.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети