23-годишен от Рила с 5 присъди влиза в затвора за жесток побой

DenNews.bg
07.07.2015
размер на текста:

Ефективна присъда от 2 г. и 6 месеца ще изтърпи 23-годишен мъж от Рила за жесток побой, нанесен на 53-годишен мъж от Пастра навръх Гергьовден тази година.
Подсъдимият Георги Ш., който има пет присъди за кражби в периода от 2011 до 2015 г., призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.
По силата на решението на Районен съд-Дупница присъдата ще бъде изтърпяна при първоначално строг режим. Тя влиза в сила веднага и подсъдимият няма да напуска затвора в Бобов дол, където е задържан часове след нападението на 6 май. Времето, прекарано в ареста ще бъде приспаднато от присъдата.
Както сме писали, около 17 часа на Гергьовден Георги напада по-възрастния мъж без причина. Нанася му удари с крака и ръце, при което чупи челюстта и черепа на жертвата. Пострадалият първоначално бе с опасност за живота, а възстановяването му продължава и към момента.
Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, след като биячът има зад гърба си четири условни присъди и една ефективна от четири месеца и дванадесет дни, която е изтърпял в началото на 2013 г.
По настоящето дело подсъдимият ще заплати 250 лв. съдебни разноски.
Пострадалият може да заведе граждански иск за претърпените болки и страдания в отделно дело пред граждански състав.
Освен ефективната присъда от 2 г. и 6 месеца по настоящото споразумение, Районен съд-Дупница приведе в изпълнение и условна присъда на Георги Ш., постановена по дело от 2011 г. в размер на 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Тази присъда от 1 г. затвор подсъдимият трябва да излежи, тъй като побоят е извършен в изпитателния срок на условната присъда.
Това определение подлежи на обжалване пред Окръжен съд.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети