Младежи от ГЕРБ изписаха причините си да останат в България на Седемте рилски езера

DenNews.bg
06.07.2015
размер на текста:

Над деветдесет младежи от областните структури на ГЕРБ в Кюстендил, Благоевград, Перник и Пазарджик се включиха в поход до Седемте рилски езера с инициативата "Седем причини да изберем България ". "Избирам България, защото камъкът си тежи на мястото!", "Избирам България, защото има нужда от мен!", "Избирам България, защото ние определяме бъдещето си!", са част от причините, които посочиха момичетата и момчетата от Кюстендилско. Благоевградските младежи избират Родината, "защото бягството не е решение", "защото предците ни са я избрали", "...заради Ботев, Левски, Раковски...". Още десетки други мотивиращи причини написаха младежите на едно от Седемте рилски езера - Бъбрека, където си направиха и общи снимки за спомен.


Инициативата бе по идея на областното ръководство на ГЕРБ - Кюстендил, но в организирането й се включиха и младежи от другите области. Всички те се обединиха около идеята, че младите са тези, които трябва да популяризират красотите на България, да ни провокират да търсим положителното и хубавите причини, заради които си заслужава да останем в Родината.
Калин Гелев, общински председател на ГЕРБ - Сапарева баня, поздрави младежите за прекрасната инициатива и им пожела да не забравят своя корен и да се гордеят с историята и богатствата на България. "Хубаво е, че виждам толкова много млади и дейни хора, обединени от една идея, младежи, които са отговорни, имат воля за промяна и искат да останат тук", каза още той. В похода се включиха и областните координатори на МГЕРБ - Мая Станойкова - председател на младежката структура в Кюстендил, Венцислав Хросинков - в Благоевград и Надежда Терзиева - в Пазарджик.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети