Дупница ще е домакин на уникална европейска инициатива с благотворителна цел

DenNews.bg
28.07.2015
размер на текста:

Дупница е един от двата български града, през които ще премине второто издание на Europ Raid – благотворителна инициатива, в която 42-ма млади авантюристи с 14 мощни автомобила ще преминат повече от 10 000 километра през 19 държави за 23 дни. Пътешествието е съпроводено с дарения на книги – над 2 тона образователна литература, предназначени за училищата в градовете от обиколката.
Второто издание на Europ Raid ще се проведе от 1-ви до 23-и август, а в Дупница ще спре на осми август в парк „Рила”.
С „кервана” на инициативата пътуват поне още 100-ина ентусиасти, а другият български град, който ще посетят е Казанлък.
Обиколката из Европа ще бъде отразена и от няколко френски телевизии и медии, които заснемат и обичаите и забележителностите на всеки град домакин.
Europ Raid е първото автомобилно европейското турне, инициирана от организация с нестопанска цел, създадена от студенти от западна Франция. Целта е да се създаде уникално европейско събитие, а идеята е в бъдеще да се включват още страни. Проектът е подкрепен от много местни власти и фирми във Франция.
Кметът на Дупница Методи Чимев получи благодарствена снимка от организаторите, след като даде съгласие за включването на града в кампанията.
"Вече разговаряме с организаторите за подробностите. Ще се постараем да подготвим програма, в която да покажем на гостите ни голяма част от българските обичаи и традиции. Все пак Дупница ще представи България във Франция. Следващата година трябва да изпратим и един дупнишки отбор на тази обиколка", коментира Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети