Издевателствата над 3-годишния Христо продължили дни, биячите снимали с телефон

DenNews.bg
22.07.2015
размер на текста:

Издевателствата над 3-годишното момченце, пребито от двама младежи, които трябвало да се грижат за него в отсъствието на майката, са продължили дни, а зверствата са снимани с телефон. За това, че в апаратите на арестуваните 18-годишни Александър и Патрик са намерени клипове, които показват извършеното от тях, съобщи БНР, позовавайки се на близки на разследването.
От заснетото става ясно, че 3-годишният Христо е измъчван дни наред. Все още не е ясно защо двете 18-годишни момчета са извършили престъплението. При разпитите те не са обяснили мотивите си.
Състоянието на 3-годишния Христо остава тежко, съобщиха от болница "Пирогов", където то е настанено за лечение в реанимация.
Детето беше приет в "Пирогов" след побой в столичния квартал "Зона Б19". Той бе докаран в болницата в коматозно състояние, с тежки травми и с опасност за живота.
Все още няма яснота и за това, как точно майката – Невена, се е свързала с момчетата и е решила да ги наеме да гледат сина ѝ, докато тя работи в чужбина. Според едната от версиите, първо е била наета възрастна жена, която обаче се е разболяла и заради това се е стигнало до решението детенцето да бъде оставено на грижите на тийнейджърите. Другата версия сочи обаче, че едното от момчетата е живяло повече от седмица при Невена и Христо и след това майката взема решение да го наеме.
Полицията в София и прокуратурата продължават разпитите по случая.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети