Тръмп насоли конкурент за президентска номинация с „идиот”

DenNews.bg
22.07.2015
размер на текста:

Милиардерът Доналд Тръмп, който се бори за президентска номинация от Републиканската партия, нарече "идиот" съперника си в предизборната кампания - сенатора Линдзи Греъм от Южна Каролина, и разгласи личния му телефонен номер.
"Видях днес този идиот Линдзи Греъм по телевизията, той ме нарече глупак", цитира част от изявлениетона Тръмп в Южна Каролина изданието "Хъфингтън пост".
По-късно медиите потвърдиха, че телефонният номер, обявен от Тръмп, наистина е на републиканския сенатор.
Проучване на общественото мнение, проведено от вестник "Вашингтон пост" и телевизия Ей Би Си, публикувано в понеделник, показва, че Тръмп уверено води сред претендентите за президентския пост от Републиканската партия. Според тези данни за Тръмп сега биха гласували 24% от тези граждани на САЩ, които са членове на Републиканската партия, или независими, симпатизиращи на тази партия, пише БГНЕС.
Преди това Тръмп засегна републиканския сенатор Джон Маккейн. На една от срещите с избиратели той го нападна с думите, че макар да е ветеран от Виетнамската война, не е герой. Маккейн е прекарал пет години в затворнически лагер, след като е бил заловен по време на войната.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети