Арестуваха мъж от Петрич за разпространение на детско порно

DenNews.bg
16.07.2015
размер на текста:

34 - годишен мъж от Петрич е задържан за разпространение на детска порнография в интернет. При спецоперация на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП е било установено, че мъжът е член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.
Установено е, че групата използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени властите при евентуално проследяване на престъпната мрежа.
В дома на 34- годишния мъж са открити десетки порнографски материали -видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца.
Задържаният е направил пълни самопризнания. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца. Максимално предвиденото за това престъпление наказание е затвор до 6 години. На мъжа е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети