Българка се бори за живота си след стрелба в Лондон

DenNews.bg
15.07.2015
размер на текста:

51-годишна българка е тежко ранена при стрелба в Лондон. Соня Генчева е в болница и се бори за живота си.
Трагедията се е разиграла миналия петък вечерта. При стрелбата на улица с автоматично оръжие на място е загинал турския собственик на хлебарница Ердоган Гюзел, на 42 години, а Соня Генчева е ранена.
И двамата са били невинни минувачи. Полицията разследва дали става дума за стрелба между враждуващи банди, на която са станали жертва двамата минувачи.
Пред британски медии 34-годишната дъщеря на ранената българка - Мая, разказва, че майка й дошла в Лондон, защото искала да започне нов живот в този град и защото много обичала британската столица.
Мая станала свидетел на раняването на майка си, когато двете се връщали от пазар в Уд Грийн. Тя видяла как Соня пада на земята, обляна цялата в кръв.
Девет души са арестувани във връзка със стрелбата в квартала Уд Грийн в северната част на Лондон, съобщава независимата британска новинарска агенция uknip.co.uk.
Шестима души са били арестувани на летището Гетуик, а други трима в квартала на Лондон Хорнси. Сред задържаните на Гетуик има две момчета на 16 години, двама мъже на 25 и на 20 години. Те са арестувани по подозрения в убийство. Две жени на 21 и на 61 години също са арестувани на Гетуик по подозрения в съучастие за убийство. Тримата задържани в Хорнси са съответно на 55, 26 и 23 години. Източник: dnes.bg


 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети