Проблем две в едно тормози дупничани, разлив на питейна вода насъбра рояци оси

DenNews.bg
14.07.2015
размер на текста:

Проблем две в едно тормози дупничани от улица „Цар Иван Асен II” в града. На и без това разбитата и прашна улица от поредната авария от дни се излива питейна вода, а образувалата се рекичка събира рояци оси.
„Каним най-учтиво служителите от аварийния екип на общинското дружество ВиК на сутрешно кафе. Обещаваме да го приготвим силно и ароматно, но събуждането им се гарантира не толкова от тонизиращата напитка, отколкото от пелената от жужащи и жилещи оси”, казват хората от улицата в сигнал до DenNews.bg.
ВиК- авариите в района са нещо обичайно, като през лятото превръщат улицата, която не знае що е асфалт, в разкалян коларски път, а през зимата – в ледена пързалка.
Сигнал за теча е подаден вчера на аварийния телефон на ВиК и след благодарност за загрижеността от учтива служителка на място е изпратен екип.

 

ВиК-служителите обаче оценили теча като „незначителен”, такъв за когото „няма да си мръднат и пръста” и си тръгнали.

 

„Отпрашиха безцеремонно така, както са го правили многократно. Вярно е, на няколко пъти идваха и кърпиха тръбата, но тя е толкова амортизирана, че почти веднага, след като отново се пусне подаването, водата избива пак. Да не говорим, че след като мине аварийния екип, улицата зейва като огромен кратер и на практика става неизползваема. Не че, това може да се нарече улица, защото от авариите, разкопаванията и дъждовете, прилича по-скоро на участък за офроуд състезание, отколкото на улица. За да могат да минат, хората се прикрепват към оградата на една от къщите и така цяла зима и цяла пролет. Сега пък сме принудени да си съжителстваме с осите вече години наред всяко лято. Те влизат в дворовете ни, в домовете ни, жилят нас, децата ни”, обясняват потърпевшите.


Миналата година за кратко на улицата живяла надежда, че водопроводът ще бъде обновен.

 

„През август дойдоха инженери от ВиК, разгръщаха едни огромни скици, правиха чертежи и обявиха, че ще бъде подменен целия водопровод. Накараха ни да си разкопаем дворовете, защото трябвало за някакви връзки. Да, но зимата дойде и се принудихме да затворим изкопите по дворовете.


С това безсмислено упражнение унищожихме дръвчета, лози и всичко това за наша сметка.

 

През март тази година при една от поредните аварии служителите от ВиК ни обясниха, че нашата улица е включена в плана за подмяна на водопровода и от 1-и април щели да дойдат и да започнат изкопните работи. Оказа се, че всичко това е една първоаприлска шега в аванс, отново на наш гръб. Знаете ли, че на нашата малка иначе улица в Дупница живеят 10 деца на възраст от 2 месеца до 10 години”, пишат още в писмото си жителите на улица „Цар Иван Асен II”.
Изпращат ни и снимка. Осите не се виждат добре, но хората канят всеки, който не вярва, да заповяда на улицата и ще усети присъствието им и то болезнено.
„На снимката поне се вижда окаяната ни улица, на която живеем в 21-и век, в страна от ЕС. Искаме да попитаме къде отидоха обещанията да бъде подменен водопровода ни и след това улицата да бъде асфалтирана. Надяваме се, нашият проблем да предизвика вашия интерес, защото явно медиите са единствени, които по някакъв начин могат да направят така, че даден проблем да бъде решен. С уважение: Изнервени, изтормозени и изпожилени жители на улица „Цар Иван Асен” в Дупница”, завършва писмото.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети