Протест иска оставката на главния прокурор днес

DenNews.bg
14.07.2015
размер на текста:

Протест с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров и в подкрепа на съдебната реформа, предложена от правосъдния министър Христо Иванов, ще се проведе от 18.30 часа пред Съдебната палата в столицата.
Организатор на протеста е "Протестна мрежа".
За пет дни събитието събра 3000 последователи в социалната мрежа, основно представители на "Протестна мрежа" и симпатизанти на Реформаторския блок.
До организирането на протеста се стигна след като миналия вторник Временната парламентарна комисия за промени в Конституцията отхвърли предложените текстове. Това стана заради отсъствието на депутатите от Реформаторския блок Димитър Делчев и от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро.
Към момента управляващите не могат да осигурят подкрепата на 160 народни представители. За целта е нужно към управляващото мнозинство да се присъединят депутати от БСП лява България и/или от ДПС. Срещу предложената редакция на основния закон се обявиха и депутатите от АБВ, "Атака" и част от БДЦ. Промените в Конституцията трябваше да се гласуват в пленарна зала още тази седмица, но се очаква това да се случи най-рано на 22 юли. Източник: БГНЕС

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети