Иван Ибришимов ще играе за кметския пост като независим, подкрепян от БСП

DenNews.bg
01.07.2015
размер на текста:

Бившият депутат и общински съветник д-р Иван Ибришимов ще се бори за кметския пост в Дупница на предстоящите през есента избори.
Кандидатурата му бе издигната от инициативен комитет, а на конференция, приключила късно вчера вчера, общинската структура на БСП гласува подкрепа за Ибришимов.
Така издигнатата номинация за кметските избори е развитие от предишните местни избори, когато в листата на БСП бе включена гражданска квота, като целта на социалистите е да излязат от тяснопартийните номинации и да привлекат подкрепа не само на членската си маса, но и на други леви формации и граждани, „които искат морален и социален модел на управление на община Дупница”.
В инициативния комитет, издигнал кандидатурата на д-р Ибришимов,

 

се открояват имената на легендарния треньор от златните години на ФК Марек Янко Динков, нотариус Стефан Сотиров, бизнесмените Леонид Хаздай и Сотир Занев и д-р Валентина Николова, педиатър в общинската болница.

 

И докато нотариус Сотиров от години е свързан с левите идеи, а на миналите избори бе и кандидат за общински съветник в листата на БСП от гражданската квота, то впечатление прави появата на името на Хаздай в инициативния комитет.
„Като народен представител д-р Ибришимов показа професионализъм и позитивно отношение към всички граждани, независимо от партийните им пристрастия. Това според мен в момент на изострени политически брожения е изключително важно и ползотворно. Винаги е бил над политическите противоборства, нещо което до момента не бе демонстрирано от други политици”, коментира Хаздай, който определя себе си през годините, като носител на десни идеи.
Янко Динков пък припомни, че д-р Ибришимов е от стара и известна дупнишка фамилия, позната на всички. „Убеден съм, че ще бъде един добър кмет”, каза Динков, а д-р Николова подчерта, че бившият депутат никога не е преставал да работи в полза на общинската болница и подобряване на здравеопазването.
 

 

Инициативният комитет призовава дупничани и различни граждански структури, независимо от политическата им принадлежност, да се присъединят към тях и също да подкрепят д-р Ибришимов.

 

Детайлите от предизборната стратегия ще бъдат обявени в началото на септември.
Официална позиция на БСП се очаква до седмица. Лидерът на партията в Дупница и настоящ председател на местния парламент Станислав Павлов ще обяви подкрепата за Ибришимов на пресконференция идната седмица, когато ще бъдат обявени и кандидатите на БСП за кметове на села и листата за Общински съвет.
Самият Ибришимов е доволен от постигнатата конфигурация за номинирането му, тъй като „кметът на една община трябва да има широка обществена подкрепа”.
„За разлика от парламентарните избори, в които битката е по-скоро между политическите платформи на различните партии, то когато става въпрос за местен вот, хората трябва да избират между качествата на отделните личности. Това са избори, в които още с влизането си, човек трябва да си направи ясната равносметка, че от този момент трябва да бъде надпартиен и да защитава интересите на всички хора в общината, независимо от тяхната политическа принадлежност и убеждения. Много важен мотив в избора ми да бъда независим кандидат бе и фактът, че


ще се явя със собствена програма за управление на общината, в написването на която са участвали експерти в различни области, а няма да изпълнявам програма, която е написана или спусната от политическа централа

 

и която по никакъв начин не отговаря на нуждите на хората. Това, че БСП я подкрепя само може да ме радва. Ще се радвам още повече, ако и други политически формации, независимо от кой политически спектър са, оценят предимствата и застанат зад изпълнението й”, коментира д-р Ибришимов и обясни, че е поласкан, че такива хора, като участниците в инициативния комитет, му дават доверие и подкрепа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети