Избират измежду 8 фирми кой ще прави паспортите на блоковете

DenNews.bg
03.06.2015
размер на текста:

8 фирми участват в процедурата по избор на изпълнител за извършване на обследване за енергийна ефективност, изготвяне на технически паспорти за сградите, които ще бъдат финансирани за саниране в Дупница. 85 са всички сгради, които отговорят на програмата, след като бяха направени корекции в условията за допустимите кандидати. Те са разпределени в 7 обособени позиции, като най-много са тези в жк „Бистрица“, където допустими за безплатно саниране са 51 блокове.
Общата прогнозна стойност за всички 85 сгради е до 1 320 987 лева без ДДС, като парите са осигурени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Плащанията ще стават само и единствено на брой жилищни сгради, за които има одобрено финансиране. Комисията с председател зам.-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова продължава работа по документите и в срок ще обяви датата за второто заседание, на което ще бъдат отворени ценовите оферти.
Участниците в конкурса са: Евиданс Инженеринг ЕООД, Протико Ил ООД, Консорциум ДЗЗД „Рила“, ДЗЗД „МЖС Дупница 2015-2020“, Обединение „Обновен дом за Дупница“ ДЗЗД, Обединение „Програма“, „ДЗЗД „Смарт Енерджи“ и „Обединение Туско“ ДЗЗД.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети