Един човек е загинал в атентат срещу завод във Франция

DenNews.bg
26.06.2015
размер на текста:

Един човек е загинал, а няколко са ранени при атентат в завод във френския град Сент Кентан – Фалавие в северната част на област Изер.
Няколко взривни устройства са били детонирани едновременно в завода на Air Products. Предполага се, че нападателят е проникнал на територията на завода с автомобил и е взривил газови бутилки, след това е последвал пожар. В района на инцидента е намерен и ислямистки флаг и плакати на арабски.
В района на завода е намерено обезглавено тяло, но властите все още не са установили дали става въпрос за убийство по време на нападението или тялото е пренесено от друго място. Впоследствие, на оградата на завода е намерена човешка глава, покрита с надписи на арабски език, съобщават френски медии.
Вече има един задържан във връзка с атентата, а друг се издирва. Арестуваният е попаднал в полезрението на френското разузнаване наскоро. Самоличността на задържания не е потвърдена, а той отказва да говори с полицаите, съобщиха обаче от френското вътрешно министерство.
Френските медии разпространиха думи от източник от службите за вътрешна сигурност, който казва, че „през последните седмици всички сигнални лампички за опасността от подобен атентат във Франция са светели в червено."
Стана ясно още, че заводът е бил охраняван от силите на реда, тъй като е попадал в класификацията на специална евро директива за потенциално опасните химически заводи.
Днешният атентат се случва близо шест месеца след атаката срещу Шарли Ебдо, при която бяха убити 17 души.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети